• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Ιατρική Ειδικότητα στη Σουηδία

E-mail Εκτύπωση PDF

iatriki eidikotita exwterikoΑπαραίτητη προϋπόθεση για να εργαστεί ένας ιατρός στη Σουηδία αποτελεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, η οποία εκδίδεται από  το National Board of Health and Welfare - Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Πρόνοιας-.

Μετά την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος ο ιατρός μπορεί να αναζητήσει έμμισθη θέση εργασίας για  εκπαίδευση ειδικότητας του. Η διάρκεια εξαρτάται από την ειδικότητα και είναι τουλάχιστον πέντε ετών. Στη Σουηδία υπάρχουν γύρω στις 60 αναγνωρισμένες ιατρικές ειδικότητες.

Επισήμως δεν υπάρχει απαίτηση ενός συγκεκριμένου διπλώματος γλώσσας. Ωστόσο,  οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να πληρούν τις προϋποθέσεις των φορέων στους οποίους πρόκειται να εργαστούν ως ειδικευόμενοι ιατροί στη Σουηδία. Σε κάποιες περιπτώσεις οι υποψήφιοι μπορεί να κληθούν να δώσουν τεστ γλωσσομάθειας.

Η λήψη τίτλου ειδικότητας γίνεται χωρίς εξετάσεις, ωστόσο σε κάποιες ειδικότητες υπάρχουν εθελοντικές εξετάσεις.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες:

National Board of Health and Welfare
http://www.socialstyrelsen.se/english

Αναλυτικές πληροφορίες για κάθε ειδικότητα
http://www.socialstyrelsen.se/applicationforswedishlicencetopractiseeea

Αναζήτηση θέσεων εργασίας
http://www.lakartidningen.se/07engine.php