• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Ιατρική Ειδικότητα στις Η.Π.Α.

E-mail Εκτύπωση PDF

iatriki eidikotita exwterikoΟι ιατροί που έχουν αποφοιτήσει από ιατρικές σχολές εκτός ΗΠΑ και Καναδά προκειμένου να εργαστούν στις ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν ECFMG Certification. Το εν λόγω Πιστοποιητικό εκδίδεται από το Accreditation Council for Graduate Medical Education (ACGME). Η διαδικασία περιλαμβάνει δύο επίπεδα εξετάσεων (Step 1 και Step 2 CK&CS) μέσω των οποίων το ACGME ελέγχει το επίπεδο γνώσεων των υποψήφιων ειδικευόμενων ιατρών.

Η απόκτηση του ECFMG Certification είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας και την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου επιπέδου εξετάσεων (step 3), United States Medical Licensing Examination (USMLE).

Η ειδικότητα πραγματοποιείται σε πανεπιστημιακές κλινικές, ακαδημαϊκά εκπαιδευτικά νοσοκομεία, και νοσοκομεία. Ο αρμόδιος φορέας που επιβλέπει και πιστοποιεί τα προγράμματα ιατρικής ειδικότητας είναι το Accreditation Council for Graduate Medical Education (ACGME).

Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι ιατροί θα πρέπει να γνωρίζουν ότι για να εργαστούν στις ΗΠΑ είναι απαραίτητη η άδεια παραμονής (visa). Αναλυτικές πληροφορίες για την απόκτηση visa θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://athens.usembassy.gov/

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιατρική ειδικότητα στις Η.Π.Α επισκεφτείτε το Γραφείο Διασύνδεσης του Π.Ι.

Χρήσιμες Ιστοσελίδες:

Accreditation Council for Graduate Medical Education
http://www.acgme.org

Πληροφορίες για εξετάσεις
http://www.usmle.org

Εξεταστικά κέντρα
http://www.prometric.org

Αναζήτηση θέσεων εργασίας
http://www.nrmp.org

Λίστα των πιστοποιημένων προγραμμάτων
http://www.ama-assn.org

ElectronicResidencyApplicationService (ERAS)
http://www.aamc.org/eras

Αμερικάνικη Πρεσβεία
http://athens.usembassy.gov/

InternationalMedicalEducationDirectory (ΛίσταΑναγνωρισμένωνΙατρικώνΣχολών)
https://imed.faimer.org/