• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Οδηγός Εύρεσης Εργασίας

E-mail Εκτύπωση PDF

Παλαιότερα η επαγγελματική πορεία μετά την εκπαίδευση, κατάρτιση σε ένα αντικείμενο ήταν κάτι στατικό, ενώ σήμερα ορίζεται ως μια σειρά από συνεχείς, προσωπικές επιλογές, οι οποίες παρακολουθούν ανάγκες που μεταβάλλονται συνεχώς. Η επαγγελματική σταδιοδρομία στον 21ο αι. είναι μια εξελικτική διαδικασία που θα εξαρτηθεί σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό από το πως τη διαχειρίζεται ο καθένας.

Κάτω από αυτό το πρίσμα, λοιπόν, είναι αναγκαίο, εσύ ο νέος φοιτητής/ απόφοιτος να δεις σφαιρικά τις δυνάμεις σου, να γνωρίσεις τον εαυτό σου και να τον προσδιορίσεις σε σχέση με τους άλλους και με το περιβάλλον σου, για να ενταχθείς εύκολα στην αγορά εργασίας και να έχεις μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία.

Για να πετύχεις χρειάζεται να γνωρίζεις και για να γνωρίζεις χρειάζεται να διερευνήσεις και για να διερευνήσεις χρειάζεται να έχεις μια μεθοδολογία.

Το Γραφείο Διασύνδεσης Σπουδών και Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σχεδίασε τον Οδηγό Αυτοβοήθειας για την Εύρεση Εργασίας   για να σε βοηθήσει μεθοδικά μέσα από συγκεκριμένα βήματα στην επαγγελματική σου πορεία, είτε ψάχνεις για την 1η είτε για την 21η δουλεία σου.

Ο Οδηγός Αυτοβοήθειας έχει σχεδιαστεί σε 5 Βήματα:

BHMA 1o: Αυτοαξιολόγηση

BHMA 2o: Διερεύνηση καριέρας

ΒΗΜΑ 3ο: Στοχοθέτηση

ΒΗΜΑ 4ο: Προετοιμασία φακέλου υποψηφιότητας

ΒΗΜΑ 5ο: Εισαγωγή στην αγορά εργασίας

Σε αυτόν τον οδηγό αυτοβοήθειας σου παρέχεται μια μεθοδολογία που ακολουθώντας την, θα μπορέσεις να σχεδιάσεις ένα προσωπικό σχέδιο δράσης, που σκοπό θα έχει την ανάπτυξη της καριέρας σου.

You are here: Οδηγός Εύρεσης Εργασίας