• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Στόχοι Καριέρας

E-mail Εκτύπωση PDF

Οργάνωσε τους στόχους σου σε 3 ομάδες:

 • Μακροπρόθεσμους στόχους
 • Μεσοπρόθεσμους στόχους
 • Βραχυπρόθεσμους στόχους

Η ύπαρξη βραχυπρόθεσμων στόχων θα σου δώσει τη δυνατότητα να βλέπεις τα αποτελέσματα των προσπαθειών σου, να έχεις έλεγχο της διαδικασίας, να παίρνεις θετική ανατροφοδότηση, να επαναξιολογείς και να οριοθετείς τις προσπάθειες σου, να μην πελαγοδρομείς, να δουλεύεις αποτελεσματικά για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων σου.

Θέσε, λοιπόν, τους στόχους σου. Για το σκοπό αυτό θα σε βοηθήσει το: Έντυπο «Στοχοθέτηση»

Εντυπωσιάστηκες με τα όσα έγραψες; Ή μήπως τα όσα έγραψες επιβεβαιώνουν τα όσα σκεφτόσουν εδώ και πολύ καιρό; Μήπως ήρθε η ώρα να αυτοδεσμευτείς; Προκειμένου να συνεχίσεις, χρειάζεται να έχεις μερικούς γενικούς στόχους για τους οποίους θα δουλεύεις από εδώ και στο εξής.

Ξεκινώντας από την εργασία που θα ήθελες να κάνεις αυτή τη στιγμή θέτεις τους βραχυπρόθεσμους στόχους σου. Ρώτησε τον εαυτό σου πόσο από το δυναμικό σου θα ήθελες να δεσμεύσεις στην εργασία αυτή. Μπορείς να δεις αυτή την εργασία σαν ένα μέρος μιας γενικότερης εικόνας του εαυτού σου, των ονείρων που έχεις ή όχι; Δώσε χρόνο στον εαυτό σου να οραματιστεί την εικόνα σου μέσα στον εργασιακό χώρο.

Ξεκαθάρισε τι σημαίνει για σένα κάθε συγκεκριμένος στόχος. Μην ξεχνάς ότι τα προσωπικά χαρακτηριστικά και η προσωπικότητα σου γενικότερα είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες επιτυχίας για την καριέρα σου και τη ζωή σου γενικότερα. Δεν μπορείς να πετύχεις περισσότερα από όσα πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις.

Στη συνέχεια οδηγήσου στο όνειρο. Δημιούργησε ένα ιδανικό μοντέλο. Χρησιμοποίησε τη φαντασία σου, έτσι ώστε να οραματιστείς αυτό που πραγματικά θέλεις από την καριέρα σου. Κλείσε τα μάτια και φαντάσου τον εαυτό σου να δουλεύει στην εργασία που επιθυμείς να κάνεις και που ήδη σημείωσες στο έντυπο «Στοχοθέτηση»

Υπάρχει κάποιος μαζί σου; Τι εργαλεία χρησιμοποιείς, αν χρησιμοποιείς; Τι κάνεις κατά  τη διάρκεια της εργασίας σου;  Τι προϋποθέσεις υπάρχουν για να μπεις στο συγκεκριμένο εργασιακό περιβάλλον και να έχεις μια επιτυχημένη επαγγελματική πορεία;

Μπες στο ρόλο της δουλειάς και άρχισε να μιλάς γι αυτήν. Η παραπάνω διαδικασία θα σε διευκολύνει πολύ στο να συνειδητοποιήσεις τι ακριβώς θέλεις, να θέσεις στόχους αλλά και στη διαδικασία εύρεσης εργασίας καθώς θα είσαι σε θέση να περιγράφεις στους άλλους αυτό που πραγματικά θέλεις με σαφήνεια και αυτοπεποίθηση.

Συμπλήρωσε πρώτα το έντυπο Στοχοθέτηση και μετά διάβασε με ποιον τρόπο μπορείς να οργανώσεις τους στόχους σου