• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Δια Βίου Εκπαίδευση

E-mail Εκτύπωση PDF

Ορισμός της δια βίου εκπαίδευσης

«Κάθε μαθησιακή δραστηριότητα η οποία αναλαμβάνεται καθ΄όλη τη διάρκεια της ζωής με σκοπό τη βελτίωση των γνώσεων, των δεξιοτήτων και των ικανοτήτων, στο πλαίσιο μιας προσωπικής και κοινωνικής θεώρησης μιας οπτικής που σχετίζεται με την απασχόληση»

Στις μέρες μας, μια σειρά από διεθνείς εξελίξεις στον οικονομικό, τεχνολογικό, κοινωνικό και πολιτιστικό τομέα καθιστά αναγκαία για ολοένα και περισσότερους ενηλίκους την απόκτηση ποικίλων γνώσεων και δεξιοτήτων, προσαρμοσμένων στις συντελούμενες αλλαγές.

Για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις της εποχής μας, χρειάζεται να έχεις ποικίλα και αλληλοσυνδεόμενα προσόντα, που πρέπει να ανανεώνονται κάθε τόσο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ανάγκη για συνεχιζόμενη εκπαίδευση, η οποία θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις γνώσεις, να αναπτύξεις τις δεξιότητες σου, να διευρύνεις τις προοπτικές σου στην αγορά εργασίας αλλά και ταυτόχρονα θα συμβάλλει και στην προσωπική σου ικανοποίηση.

Υπάρχουν πολλά προγράμματα εκπαίδευσης που προσφέρονται από ποικίλους φορείς. Πριν όμως προχωρήσεις σε κάποια επιλογή, πρέπει να δεις ακριβώς ποιο είναι αυτό που χρειάζεσαι, τι είναι αυτό που προσφέρεται και τέλος πως θα αξιοποιήσεις κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόγραμμα εκπαίδευσης που θα επιλέξεις.

Προκειμένου να προσδιορίσεις τις εκπαιδευτικές σου ανάγκες αλλά και τους εκπαιδευτικούς σου στόχους ακολούθησε το «Σχέδιο διερεύνησης αναγκών μάθησης και κατάρτισης σχεδίου δράσης» το οποίο θα βρεις στη συνέχεια του παρόντος οδηγού.

Να θυμάσαι ότι:

Η δια βίου εκπαίδευση και η ενημέρωση για τις εξελίξεις στον κλάδο  των επαγγελμάτων που επιθυμεί κάποιος τον οδηγούν πιο σίγουρα και σταθερά στην πραγματοποίηση των επιλογών του.