• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Προσωπικά Χαρακτηριστικά

E-mail Εκτύπωση PDF

Πως βλέπω τον εαυτό μου και πως βλέπουν οι άλλοι εμένα;

Τα προσωπικά χαρακτηριστικά κάθε ανθρώπου παίζουν σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική του ανάπτυξη και στη σταδιοδρομία του. Χαρακτηριστικά όπως η κοινωνικότητα, η ευκολία προσαρμογής, η αντοχή και το άγχος, η παρορμητικότητα, η επιμονή και τόσα άλλα επηρεάζουν την επαγγελματική πορεία καθώς και την απόδοση των ατόμων στη δουλειά τους.

Η άσκηση που ακολουθεί θα σου δώσει την ευκαιρία μέσα από τη διερεύνηση αρκετών χαρακτηριστικών στοιχείων της προσωπικότητας σου να διαπιστώσεις ποια από αυτά αποτελούν τα δυνατά σημεία σου, τα οποία μπορείς να προβάλεις, και ποια αποτελούν τα αδύναμα και μπορείς μετά την εντόπισή τους να δουλέψεις πάνω σε αυτά και να αυτοβελτιωθείς.

Επειδή η εικόνα που δίνουμε στους άλλους είναι πολύ σημαντική και συχνά διαφέρει από αυτή που έχουμε εμείς οι ίδιοι για τον εαυτό μας, καλό είναι να ρωτήσετε ανθρώπους που σας γνωρίζουν καλά και εκτιμάτε την κρίση τους να σας πουν και εκείνοι τη γνώμη τους για την εικόνα που δίνετε προς τα έξω.

Τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας που ανιχνεύονται σε αυτήν την άσκηση είναι χαρακτηριστικά που ανιχνεύουν οι εργοδότες σε έναν υποψήφιο εργαζόμενο. Επομένως, η άσκηση είναι χρήσιμη για έναν επιπλέον λόγο καθώς, μέσα από αυτή, σου δίνεται η ευκαιρία να διαπιστώσεις πόσο έτοιμος είσαι για να αντιμετωπίσεις τον ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας.

 Έντυπο: «Προσωπικά Χαρακτηριστικά που ζητούν οι εργοδότες»

You are here: Οδηγός Εύρεσης Εργασίας Αυτοαξιολόγηση Προσωπικά χαρακτηριστικά