• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Συμβουλές για τη σύνταξη του Βιογραφικού Σημειώματος

E-mail Εκτύπωση PDF

Πριν αρχίσεις να συντάσσεις το βιογραφικό σου σημείωμα θα πρέπει να έχεις κατά νου κάποιες βασικές αρχές. Το βιογραφικό σημείωμα πρέπει να διακρίνεται για την:

Απλότητά του. Μη χρησιμοποιείς άστοχες και περιττές εκφράσεις που φορτώνουν το βιογραφικό σου. Στόχος είναι να δημιουργήσεις ένα βιογραφικό το οποίο να διαβάζεται από τον κάθε εργοδότη σε σύντομο χρονικό διάστημα δίνοντας του τη δυνατότητα να σχηματίσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την υποψηφιότητά σου, τις γνώσεις και τις ικανότητές σου.

Πληρότητα του. Κατά τη σύνταξη του βιογραφικού σου σημειώματος προσπάθησε να δώσεις όλες εκείνες τις πληροφορίες προκειμένου να δοθεί μια πλήρης εικόνα της υποψηφιότητάς σου. «Επιτυχημένο» μπορεί να χαρακτηρισθεί ένα βιογραφικό, όταν δίνει απαντήσεις και όχι όταν δημιουργεί ερωτήσεις. Ταυτόχρονα, φρόντισε να επικεντρωθείς στα ουσιώδη: δύο σελίδες αρκούν για να δώσεις μια ολοκληρωμένη εικόνα.      

Σαφήνειά του. Ένα βιογραφικό σημείωμα θα πρέπει να διακρίνεται για τη σαφήνεια του, δηλαδή να μην περιέχει δυσνόητα σημεία και χρονικά κενά.

Προσαρμογή του ανάλογα με τη θέση για την οποία στέλνεις το βιογραφικό. Τόνισε τα πλεονεκτήματα που θα ενισχύσουν την υποψηφιότητά σου στον πιθανό εργοδότη. Πρόσεξε, όμως, να μην υπερφορτώσεις το βιογραφικό σου διότι κινδυνεύεις, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, να παρουσιάσεις μια εικόνα που θα υπολείπεται εκείνης του βιογραφικού σου.

Εμφάνιση του. Όπως, ήδη, έχουμε αναφέρει η εμφάνιση του βιογραφικού σημειώματος παίζει σημαντικό ρόλο στην αξιολόγησή του. Ένα βιογραφικό που είναι πρόχειρα γραμμένο, σίγουρα δημιουργεί άσχημες εντυπώσεις για το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται, ακόμη και αν το περιεχόμενο του είναι καλό. Μερικές πρακτικές οδηγίες που θα σε βοηθήσουν κατά τη σύνταξη του είναι οι εξής:

 • Δώσε προσοχή στη διατήρηση των περιθωρίων τόσο εσωτερικά μεταξύ των θεματικών ενοτήτων όσο και περιφερειακά σε σχέση με τη σελίδα.   
 • Απέφυγε να διακόπτεται η ροή του κειμένου κατά την αλλαγή της σελίδας.
 • Μη χρησιμοποιείς πολλές και διαφορετικές γραμματοσειρές ή μεγέθη γραμμάτων. Το συνιστώμενο μέγεθος γραμμάτων για το κείμενο είναι οι 11 ή και 12 στιγμές.
 • Εκτυπώσε το βιογραφικό σου σε καλή ποιότητας χαρτί
 • Κάνε ορθή και συνεπή χρήση κεφαλαίων γραμμάτων
 • Κάνε ορθή και συνεπή χρήση υπογράμμισης

Τέλος, μη ξεχάσεις να ζητήσεις από κάποιον τρίτο να διαβάσει το βιογραφικό σου προκειμένου να βεβαιωθείς ότι το περιεχόμενό του είναι σαφές και εύκολα κατανοητό.

You are here: Οδηγός Εύρεσης Εργασίας Προετοιμασία φακέλου υποψηφιότητας Βιογραφικό Σημείωμα