• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Χρονοδιάγραμμα Ενεργειών Γαλλία

E-mail Εκτύπωση PDF

franceΜία καλή χρονική περίοδος για να ξεκινήσετε τη διαδικασία αναζήτησης και επιλογής προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών είναι από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους από αυτό που επιθυμείτε να ξεκινήσετε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών.
Πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που προσφέρονται από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γαλλίας μπορείτε να αναζητήσετε στο Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Ο επίσημος υπεύθυνος φορέας στην Ελλάδα για πληροφορίες σχετικά με τις μεταπτυχιακές σπουδές και τις υποτροφίες στην Γαλλία είναι το Γαλλικό Ινστιτούτο. Στο Γαλλικό Ινστιτούτο μπορείτε επίσης να ενημερωθείτε για τα τεστ γνώσης της γαλλικής γλώσσας, να εγγραφείτε για τις εξετάσεις στα τεστ DELF 2, Sorbonne 1, DALF, TCF η TEF niveau 4 καθώς και να παρακολουθήσετε μαθήματα γαλλικής γλώσσας.

Όταν λάβετε το πρώτο ενημερωτικό υλικό από τα πανεπιστήμια και προχωρήσετε σε μια αρχική επιλογή των προγραμμάτων που σας ενδιαφέρουν, είναι χρήσιμο να έλθετε σε επαφή με τους επιστημονικούς υπεύθυνους των προγραμμάτων και να τους ζητήσετε να σας δώσουν αναλυτικές πληροφορίες για την προετοιμασία και τη διαμόρφωση του φακέλου υποψηφιότητάς σας.

Οι ημερομηνίες για την καταβολή των dossiers de candidature διαφέρουν από πανεπιστήμιο σε πανεπιστήμιο, αλλά συνήθως γίνονται από Μάρτιο μέχρι Ιούνιο. Σε αυτή την περίοδο θα πρέπει να στείλετε στα Πανεπιστήμια τον φάκελο υποψηφιότητάς σας. Στην περίπτωση που η υπεύθυνη επιστημονική επιτροπή επιλέξει τον φάκελό σας, θα σας καλέσει σε συνέντευξη, κατά την οποία θα αποφασίσει για την εισαγωγή σας στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Έχετε υπόψη ότι οι απαντήσεις από τα γαλλικά πανεπιστήμια είναι πιθανόν να καθυστερήσουν.