• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Κόστος Σπουδών στη Γαλλία

E-mail Εκτύπωση PDF

france

Δίδακτρα

Στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα της Γαλλίας δεν απαιτείται η καταβολή διδάκτρων για την παρακολούθηση προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών. Στα Πανεπιστήμια, το κόστος των σπουδών είναι ιδιαίτερα χαμηλό. Για ένα ακαδημαϊκό έτος (δύο εξάμηνα, σε όλα τα επίπεδα), η εγγραφή κυμαίνεται από 250-350 ευρώ, ενώ η εγγραφή στις Grandes Ecoles είναι πιο ακριβή (π.χ. στις δημόσιες Σχολές Μηχανικών τα δίδακτρα ανέρχονται σε 600 ευρώ περίπου ανά έτος).

Διαμονή / Διαβίωση

Ο μηνιαίος προϋπολογισμός για να ζήσει κανείς στη Γαλλία είναι της τάξεως των 800- 1.000 ευρώ. Στο ποσό αυτό υπολογίζονται τα έξοδα διαμονής, διατροφής, διασκέδασης και μετακίνησης. Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να μείνουν σε δημόσιες η ιδιωτικές εστίες ή να αναζητήσουν διαμέρισμα.

Ιατρική Περίθαλψη

Τα έξοδα για την ιατρική ασφάλιση περιλαμβάνονται για τους Έλληνες φοιτητές στο ποσό που καταθέτουν κατά την εγγραφή τους στο γαλλικό πανεπιστήμιο.