• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Κόστος Σπουδών στη Γερμανία

E-mail Εκτύπωση PDF

germany

Δίδακτρα

Τα περισσότερα γερμανικά πανεπιστήμια χρηματοδοτούνται από το κράτος και περίπου το 80% των μεταπτυχιακών προγραμμάτων είναι άνευ διδάκτρων. Μερικά ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας (Hamburg, Nordrhein-Westfalen, Bayern, Baden-Württemberg, Niedersachsen) καθιέρωσαν, ωστόσο, την εισαγωγή περιορισμένου ύψους διδάκτρων (500 Ευρώ/εξάμηνο. Στις περιπτώσεις των ιδιωτικών πανεπιστημίων οι σπουδές περιλαμβάνουν δίδακτρα.

Διαμονή / Διαβίωση

Το κόστος ζωής κυμαίνεται μεταξύ των 750-1200 Ευρώ/μήνακαι περιλαμβάνουν ενοίκιο, διατροφή, ένδυση, προσωπική υγιεινή, συγκοινωνίες, σπουδαστικά υλικά, υγειονομική ασφάλιση, τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου.

Το κόστος εξαρτάται από διαφόρους παράγοντες όπως αυτός της στέγασης. Στη Γερμανία υπάρχει η δυνατότητα διαμονής σε φοιτητικούς κοιτώνες (160 -330 Ευρώ), ιδιωτική ενοικιαζόμενη στέγη και η συλλογική στέγαση.

Ιατρική Περίθαλψη

Ως υπήκοοι κρατών - μελών της Ε.Ε οι έλληνες φοιτητές έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Γερμανία.