• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Οικονομική Ενίσχυση στη Γερμανία

E-mail Εκτύπωση PDF

germany

Υποτροφίες

Στη Γερμανία τα πανεπιστήμια δεν συνηθίζεται να παρέχουν υποτροφίες ή επιχορηγήσεις. Υπάρχουν, ωστόσο, άφθονοι οργανισμοί, στους οποίους μπορείτε να απευθυνθείτε για να ενημερωθείτε για τη δυνατότητα απόκτησης οικονομικής υποστήριξης. Διευθύνσεις οργανισμών που απονέμουν υποτροφίες.

Η DAAD προσφέρει στους Έλληνες φοιτητές μια σειρά από υποτροφίες. Εάν επιθυμείτε να υποβάλετε αίτηση για μια υποτροφία σπουδών ή έρευνας στη Γερμανία, θα πρέπει να ενημερωθείτε έγκαιρα για τις προϋποθέσεις και τις προθεσμίες υποβολής αιτήσεων, όπως επίσης για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Σημειώστε ότι όπως και στην περίπτωση των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, η προετοιμασία της αίτησης απαιτεί αρκετό χρόνο και επιμέλεια.

Εργασία

Τα γερμανικά πανεπιστήμια προσφέρουν περιορισμένο αριθμό θέσεων εργασίας για μεταπτυχιακούς φοιτητές. Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε στο Γραφείο Υπηρεσιών Φοιτητών ή απευθείας στο τμήμα σας. Επίσης, για τους Ευρωπαίους πολίτες υπάρχει δυνατότητα εργασίας εκτός πανεπιστημίου.