• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Κόστος Σπουδών στις Η.Π.Α.

E-mail Εκτύπωση PDF

 usa

Δίδακτρα

Το κόστος των πανεπιστημίων διαφέρει από Πολιτεία σε Πολιτεία και φυσικά από Πανεπιστήμιο σε Πανεπσιτήμιο. Στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα των Η.Π.Α. τα δίδακτρα κυμαίνονται, σύμφωνα με στοιχεία του Ιδρύματος Fulbright για το έτος 2011-2012, από $12.000 έως $30.000, ενώ στα ιδιωτικά ιδρύματα το κόστος των διδάκτρων κυμαίνεται από $15.000 έως $35.000.

Διαμονή / Διαβίωση

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα των Η.Π.Α. διαθέτουν φοιτητικές εστίες καθώς και ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα (residential halls) στα οποία μπορείτε να μείνετε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας. Το συμβόλαιο υπογράφεται συνήθως για ένα ακαδημαϊκό έτος και προϋποθέτει την καταβολή ενοικίου για τους πρώτους μήνες.

Στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα, σύμφωνα με στοιχεία του Ιδρύματος Fulbright, το συνολικό κόστος για τη διαμονή σε πανεπιστημιακό κατάλυμα κυμαίνεται από $8.000 έως $12.000 για ένα ακαδημαϊκό έτος.

Για τα ιδιωτικά ιδρύματα, το αντίστοιχο κόστος κυμαίνεται από $9.000 έως $13.000. Σε κάθε περίπτωση, αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το κόστος διαμονής σε πανεπιστημιακά καταλύματα μπορείτε να λάβετε από τα ίδια ιδρύματα.

Εάν επιθυμείτε να διαμείνετε εκτός της Πανεπιστημιούπολης, μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες από το γραφείο αλλοδαπών φοιτητών του Πανεπιστημίου ή να αναθέσετε την αναζήτηση κατοικίας σε γραφεία που παρέχουν σχετικές υπηρεσίες.

Ιατρική Περίθαλψη

Η ιατρική ασφάλιση είναι υποχρεωτική στις Η.Π.Α. Οι φοιτητές είναι υπεύθυνοι για τα έξοδα της ιατρικής τους ασφάλισης. Τα Πανεπιστήμια διαθέτουν προγράμματα ιατρικής ασφάλισης, τα οποία καλύπτουν συνήθως απλά περιστατικά. Συνίσταται συνεπώς να διευκρινίσετε αν το κόστος της ασφάλισης περιλαμβάνεται ή όχι στα δίδακτρα. Στην περίπτωση που περιλαμβάνεται, εξετάστε τις περιπτώσεις που αυτή καλύπτει. Εκτός από την πανεπιστημιακή ασφάλιση υπάρχει και η δυνατότητα ιδιωτικής ασφάλισης από εταιρείες που προσφέρουν ειδικά προγράμματα για ξένους φοιτητές.