• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Οικονομική Ενίσχυση στη Μ.Βρετανία

E-mail Εκτύπωση PDF

 g.b

Υποτροφίες
Η οικονομική ενίσχυση από δημόσιους φορείς της Μ. Βρετανίας προέρχεται κυρίως από τα Ερευνητικά Συμβούλια (Research Councils) (Link στο http://www.research-councils.ac.uk/), οι υποτροφίες των οποίων καλύπτουν συνήθως μόνο τα έξοδα διδάκτρων.
Το Βρετανικό Συμβούλιο σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας παρέχει κάθε χρόνο υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών διάρκειας ενός έτους (British Chevening Scholarships). Πληροφορίες από την ιστοσελίδα http://www.chevening.com.

Υποτροφίες έρευνας
Σε πολλά τμήματα, κυρίως θετικών επιστημών και τεχνολογίας, παρέχεται χρηματοδότηση από ιδιωτικές επιχειρήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς, σε συγκεκριμένα αντικείμενα έρευνας. Σχετικές πληροφορίες δίδονται απευθείας από τα τμήματα. Στην ιστοσελίδα http://www.jobs.ac.uk/jobtype/student/ μπορείτε να βρείτε τέτοιες ευκαιρίες, κυρίως στα πλαίσια προγραμμάτων διδακτορικού (PhD student ships).


Υποτροφίες Πανεπιστημίων
Οι υποτροφίες Πανεπιστημίων (institutional scholarships) παρέχονται συνήθως βάσει ακαδημαϊκών κριτηρίων. Υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί αξιολόγηση των ακαδημαϊκών γνώσεων του υποψηφίου μέσω τεστ, συνέντευξης ή γραπτής έκθεσης. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε την ακριβή ημερομηνία υποβολής αιτήσεως για υποψηφιότητα σε αυτές τις υποτροφίες. Οι προθεσμίες συνήθως είναι τον Απρίλιο, Ιούνιο ή Ιούλιο. Η διαχείριση των υποτροφιών γίνεται από κεντρικό γραφείο υποτροφιών του Πανεπιστημίου ή αρκετές φορές από συγκεκριμένη σχολή ή τμήμα του Πανεπιστημίου. Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο δικτυακό τόπο κάθε πανεπιστημίου.


Εργασία
Οι υπήκοοι των κρατών - μελών της Ε.Ε έχουν δικαίωμα εργασίας κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Μ. Βρετανία, χωρίς την έγκριση του Βρετανικού Υπουργείου Εργασίας (εκτός από τη Β. Ιρλανδία, στην οποία ισχύουν άλλοι κανονισμοί).