• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Εκπαιδευτικό Σύστημα Ολλανδία

E-mail Εκτύπωση PDF

hollandΣτην Ολλανδία υπάρχει μακρά παράδοση στην εκπαίδευση και την έρευνα. Σύμφωνα με την αξιολόγηση των Times Higher Education Rankings (2011) 12 από τα 13 Ολλανδικά Πανεπιστήμια ανάμεσα στα καλύτερα 200 του κόσμου.Το παλαιότερο πανεπιστήμιο στην Ολλανδία ιδρύθηκε στο Leiden το 1575. Η Ολλανδία έχει δύο τύπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης: τα Ιδρύματα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, τα οποία επικεντρώνονται στην ανεξάρτητη έρευνα και τα Ιδρύματα Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, τα οποία είναι περισσότερο προσανατολισμένα στην πρακτική εφαρμογή, προετοιμάζοντας τους φοιτητές για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Εκπαίδευση παρέχουν επίσης τα Ινστιτούτα Διεθνούς Εκπαίδευσης, τα οποία προσφέρουν προγράμματα αποκλειστικά για αλλοδαπούς φοιτητές.

Προπτυχιακές σπουδές

Για την απόκτηση ενός πτυχίου bachelor’s σε πανεπιστήμιο απαιτούνται τρία χρόνια πλήρους φοίτησης από ιδρύματα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης ενώ από ιδρύματα Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης απαιτούνται τέσσερα χρόνια.


Μεταπτυχιακές σπουδές

Τα πτυχία master’s των πανεπιστημίων, των ιδρυμάτων ανώτερης επαγγελματικής εκπαίδευσης και των ινστιτούτων διεθνούς εκπαίδευσης διαρκούν ένα με δύο χρόνια ανάλογα με το αντικείμενο σπουδών. Στην Ολλανδία προσφέρονται πάνω από 1500 Αγγλόφωνα προγράμματα σπουδών σε περισσότερες από 30 πόλεις από τα οποία 827 αφορούν προγράμματα Master.


Doctorat

Το Διδακτορικό Δίπλωμα προσφέρεται αποκλειστικά από τα πανεπιστήμια και απαιτεί τουλάχιστον τρία χρόνια σπουδών. Δεν υπάρχουν οργανωμένα προγράμματα δεν υπάρχουν, ούτε όμως και δίδακτρα και απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή master και αφορούν έμμισθες θέσεις. Όσον αφορά στην υποβολή υποψηφιότητας για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Συνεπώς, εάν ενδιαφέρεστε να εκπονήσετε διδακτορική διατριβή, θα πρέπει να ενημερώνεστε συνεχώς μέσω των αντίστοιχων ιστοσελίδων για προσφερόμενες θέσεις υποψηφίων διδακτόρων και εφόσον εντοπίσετε μια θέση σε αντικείμενο που σας ενδιαφέρει να επικοινωνήσετε στη συνέχεια με τον υπεύθυνο καθηγητή.