• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Χρονοδιάγραμμα Ενεργειών Ολλανδία

E-mail Εκτύπωση PDF

 hollandΚαλό είναι να ξεκινήσετε τη διαδικασία αναζήτησης και προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας 10 μήνες περίπου πριν από την έναρξη των σπουδών σας.

Για την έγκαιρη αποστολή του φακέλου υποψηφιότητας προτείνονται τα παρακάτω βήματα:


10 μήνες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο (Δεκέμβριος)
Μελετήστε τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών. Δείτε στην ιστοσελίδα www.studyin.nl τον ανανεωμένο κατάλογο των διεθνών προγραμμάτων και τμημάτων και επιλέξτε αυτά που σας ενδιαφέρουν.

6-9 μήνες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο (Ιανουάριος – Μάρτιος)

 • Επιλέξτε τα πανεπιστήμια και τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που σας ενδιαφέρουν

Έχοντας συγκεντρώσει πληροφορίες για τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που προσφέρονται από τα ολλανδικά πανεπιστήμια, ξεχωρίστε αυτά που σας ενδιαφέρουν. Για να μην απογοητευτείτε, επιλέξτε αρκετά προγράμματα.
Επικοινωνήστε με τα ιδρύματα στην Ολλανδία τα οποία προσφέρουν τα προγράμματα σπουδών που έχετε επιλέξει και ρωτήστε περισσότερες λεπτομέρειες για τις διαδικασίες εισαγωγής, για την ακριβή καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων, τα δίδακτρα κ.α.
Εφόσον πληρείτε τις προϋποθέσεις, ακολουθείστε τη διαδικασία κάθε ιδρύματος προκειμένου να σας δεχθεί να φοιτήσετε.

5-6 μήνες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο (Μάρτιος – Απρίλιος)

 • Στείλτε τους φακέλους υποψηφιότητας στα πανεπιστήμια
 • Συγκεντρώστε όλα τα απαιτούμενα πιστοποιητικά (πιστοποιητικό πτυχίου, αναλυτική βαθμολογία)
 • Αποκτήστε επίσημες μεταφράσεις των πιστοποιητικών που ζητούνται
 • Συγκεντρώστε τις συστατικές επιστολές που απαιτούνται
 • Ετοιμάστε τις επιστολές παρουσίασης των κινήτρων που σας ώθησαν στην επιλογή των συγκεκριμένων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών και πανεπιστημίων
 • Συμπληρώστε τις αιτήσεις των πανεπιστημίων
 • Δώστε εξετάσεις στα τεστ ακαδημαϊκών γνώσεων και γνώσης της αγγλικής γλώσσας

Στείλτε τους φακέλους υποψηφιότητας στα πανεπιστήμια ανάλογα με τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων που το καθένα από αυτά ορίζει. Συνήθως, οι αιτήσεις ξεκινούν το Μάρτιο για το πρώτο εξάμηνο και τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο για το δεύτερο εξάμηνο. Σε αρκετές περιπτώσεις όμως η προθεσμία υποβολής της αίτησης μπορεί να είναι τον Ιούλιο.
Ζητήστε από το ίδρυμα στο οποίο πρόκειται να φοιτήσετε πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες στέγασης.
Ελέγξτε εάν η τρέχουσα κοινωνική σας ασφάλιση, σας παρέχει επαρκή κάλυψη για ιατρική περίθαλψη για το χρονικό διάστημα που θα βρίσκεστε στην Ολλανδία.

3-5 μήνες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο (Μάιος-Ιούνιος)

 • Προχωρήστε στην τελική επιλογή προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών

Μόλις λάβετε από τα πανεπιστήμια τις απαντήσεις σχετικά με την αίτηση υποψηφιότητάς σας, επιλέξτε από τα προγράμματα που γίνατε δεκτοί, εκείνο που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε. Επικοινωνήστε με το πανεπιστήμιο και ενημερώστε τον αρμόδιο σχετικά με την πρόθεσή σας να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών. Συμπληρώστε και αποστείλετε στο πανεπιστήμιο όλα τα επιπλέον έντυπα που σας έχει στείλει ταυτόχρονα με την επιστολή αποδοχής της υποψηφιότητάς σας. Επίσης, φροντίστε να ειδοποιήσετε τα υπόλοιπα πανεπιστήμια που σας έκαναν δεκτούς ότι δεν προτίθεστε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα σπουδών που προσφέρουν.

1-2 μήνες πριν την ημερομηνία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο (Ιούλιος-Αύγουστος)

 • Φροντίστε τις λεπτομέρειες που αφορούν το ταξίδι σας

2-3 εβδομάδες πριν από την ημερομηνία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο (Σεπτέμβριος)

 • Μεταβείτε στην Ολλανδία

Δύο με τρεις εβδομάδες πριν την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων μεταβείτε στην Ολλανδία, ώστε να εγκλιματιστείτε και να διεκπεραιώσετε τυπικές διαδικασίες που σχετίζονται με τις σπουδές σας στο πανεπιστήμιο και τη διαμονή σας.Μόλις φθάσετε, θα πρέπει να εγγραφείτε στο ίδρυμα όπου πρόκειται να πραγματοποιήσετε τις σπουδές σας (Πανεπιστήμιο ή Ίδρυμα ανώτερης επαγγελματικής εκπαίδευσης), όχι μόνον για να πάρετε το πρόγραμμα των μαθημάτων, αλλά και για να ακολουθήσετε τις απαιτούμενες διαδικασίες. Μετά την άφιξή σας στον τόπο διαμονής πρέπει να εγγραφείτε στο δημαρχείο της πόλης. Συμβουλευτείτε το πανεπιστήμιο που θα σπουδάσετε για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε.