• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Οικονομική Ενίσχυση στην Ολλανδία

E-mail Εκτύπωση PDF

holland

Υποτροφίες
Σε γενικές γραμμές η οικονομική ενίσχυση των σπουδών μέσω υποτροφιών είναι πια πολύ περιορισμένη δυνατότητες λόγω περικοπών. Ωστόσο υπάρχουν δυνατότητες για υποτροφίες και χαμηλότοκα δάνεια για ξένους φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν στην Ολλανδία. Η ιστοσελίδα του Grantfinder www.grantfinder.nl παρέχει αρκετές πληροφορίες για πηγές οικονομικής ενίσχυσης.


Επιπλέον, υπάρχουν πολλά ελληνικά ιδρύματα και φορείς που χορηγούν υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό, καθώς επίσης και το Πρόγραμμα υποτροφιών Huygens, το οποίο χρηματοδοτείται από το ολλανδικό κράτος, είναι ανοικτό στους φοιτητές όλων των χωρών του κόσμου. Οι υποτροφίες αυτές απευθύνονται σε αριστούχους φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να μεταβούν στην Ολλανδία κατά το τελικό στάδιο των προπτυχιακών τους σπουδών ή κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών τους σπουδών, είτε για έρευνα είτε για πρακτική άσκηση. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την παραπάνω διαδικασία, την αίτηση, καθώς και την ακριβή καταληκτική ημερομηνία μπορούν να αναζητηθούν στη διεύθυνση: www.nuffic.nl/hsp.


Τέλος οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν υποτροφίες από ολλανδικά Πανεπιστήμια στην ιστοσελίδα www.duo.nl/international_visitors


Εργασία

Για φοιτητές από κράτη-μέλη της Ε.Ε. δεν απαιτείται άδεια εργασίας στην Ολλανδία. Μπορείτε να εργάζεστε παράλληλα με τις σπουδές σας ή τις φοιτητικές σας δραστηριότητες, χωρίς άδεια εργασίας. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να πληρώνετε φόρο εισοδήματος και για το λόγο αυτό θα χρειαστείτε αριθμό ασφαλιστικού-φορολογικού μητρώου (Sofi-nummer). Επίσης, δεν υπάρχει περιορισμός αναφορικά με τις ώρες εργασίας κι έτσι μπορείτε να εργάζεστε όσες ώρες επιθυμείτε. Ωστόσο, πολλά Πανεπιστήμια δεν ενθαρρύνουν τους φοιτητές τους να εργάζονται πολλές ώρες, γιατί κάτι τέτοιο αποβαίνει πολλές φορές εις βάρος των σπουδών τους.