• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Χρονοδιάγραμμα Ενεργειών Ιταλία

E-mail Εκτύπωση PDF

Εάν σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εκκινήσετε τη σχετική διαδικασία νωρίς. Αιτήσεις για εισαγωγή σε κάποιο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών γίνονται καθόλη τη διάρκεια του έτους. Οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για εισαγωγή στα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών ορίζονται από την εκάστοτε προκήρυξη του κάθε μεταπτυχιακού προγράμματος. Τα μαθήματα ξεκινούν συνήθως κατά τον μήνα Ιανουάριο. Στην ενότητα αυτή παρουσιάζεται ο τρόπος με τον οποίο σας προτείνουμε να κινηθείτε ώστε να συγκεντρώσετε τις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν και να υποβάλετε τις αιτήσεις υποψηφιότητάς σας έγκαιρα.


8-9 μήνες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο

 

Ενημερωθείτε για τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που προσφέρουν τα ιταλικά πανεπιστήμια.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το επιτύχετε αυτό. Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διαθέτει στη βιβλιοθήκη του ενημερωτικό υλικό για τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία. Επιπλέον, στο διαδίκτυο υπάρχουν πλήθος ιστοσελίδων που παρέχουν πληροφορίες για τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που λειτουργούν στην Ιταλία καθώς και μηχανές αναζήτησης μεταπτυχιακών προγραμμάτων. Όλα τα πανεπιστήμια και τα περισσότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, με χρήσιμες πληροφορίες τόσο για το ίδιο το πανεπιστήμιο όσο και για προγράμματα που προσφέρουν. Επιπλέον, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, καθώς και με το αρμόδιο γραφείο του Προξενείου της Ιταλίας.

Επιλέξτε τα πανεπιστήμια και τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που σας ενδιαφέρουν.

Έχοντας συγκεντρώσει πληροφορίες για τα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που προσφέρονται από τα ιταλικά πανεπιστήμια, ξεχωρίστε αυτά που σας ενδιαφέρουν.

Επικοινωνήστε με τα πανεπιστήμια.

Αφού επιλέξετε τα πανεπιστήμια που σας ενδιαφέρουν μπορείτε να στείλετε ένα e-mail ή ένα φαξ στη Γραμματεία του Πανεπιστημίου ή της σχολής (Secreteria dell Scuola di Specializzazione) στην οποία πραγματοποιείται το μεταπτυχιακό του πανεπιστημίου για την αποστολή ενημερωτικού υλικού και αιτήσεων, καθώς και για να ενημερωθείτε για την ακριβή προθεσμία υποβολής των αιτήσεων.

Προχωρήστε στην τελική επιλογή προγραμμάτων σπουδών και πανεπιστημίων.

Μελετήστε το υλικό που θα σας στείλουν τα πανεπιστήμια και προχωρήστε στην τελική επιλογή των πανεπιστημίων και των προγραμμάτων σπουδών που σας ενδιαφέρουν.

Αρχίστε να προετοιμάζεστε για τα τεστ ιταλικής γλώσσας.
Υποβάλλετε τις αιτήσεις για να δώσετε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις και ξεκινήστε τη σχετική προετοιμασία.

 

5 - 6 μήνες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο (Μάρτιος – Απρίλιος)

Προετοιμάστε τον φάκελο υποψηφιότητάς σας.

Στείλτε τους φακέλους υποψηφιότητας στα πανεπιστήμια.

Στείλτε τους φακέλους υποψηφιότητας στα πανεπιστήμια ανάλογα με τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων που το καθένα από αυτά ορίζει.

 

 3-5 μήνες πριν την αναμενόμενη ημερομηνία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο

Προχωρήστε στην τελική επιλογή προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών

Μόλις λάβετε από τα πανεπιστήμια τις απαντήσεις σχετικά με την αίτηση υποψηφιότητάς σας, επιλέξτε από τα προγράμματα που γίνατε δεκτοί, εκείνο που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε. Επικοινωνήστε με το πανεπιστήμιο και ενημερώστε τον αρμόδιο σχετικά με την πρόθεσή σας να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών. Συμπληρώστε και αποστείλετε στο πανεπιστήμιο όλα τα επιπλέον έντυπα που σας έχει στείλει ταυτόχρονα με την επιστολή αποδοχής της υποψηφιότητάς σας. Επίσης, φροντίστε να ειδοποιήσετε τα υπόλοιπα πανεπιστήμια που σας έκαναν δεκτούς ότι δεν προτίθεστε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα σπουδών που προσφέρουν.

 

2-3 μήνες πριν την ημερομηνία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο

Φροντίστε τις λεπτομέρειες που αφορούν το ταξίδι σας.

 

2-3 εβδομάδες πριν την ημερομηνία εισαγωγής στο πανεπιστήμιο

Μεταβείτε στην Ιταλία.

Δύο με τρεις εβδομάδες πριν την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων μεταβείτε στην Ιταλία, ώστε να εγκλιματιστείτε και να διεκπεραιώσετε τυπικές διαδικασίες που σχετίζονται με τις σπουδές σας στο πανεπιστήμιο και τη διαμονή σας.