• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Οικονομική Ενίσχυση Ιταλία

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Υποτροφίες      
Όλοι οι φοιτητές από το εξωτερικό δικαιούνται τις ίδιες φοιτητικές ενισχύσεις όπως και οι ιταλοί φοιτητές, με βάση τα ίδια οικονομικά κριτήρια ή τα προσόντα. Αυτό ισχύει για τις υποτροφίες, τα φοιτητικά δάνεια, τη στέγαση, τα κουπόνια σίτισης και τα απαλλακτικά των διδάκτρων.

Τις υπηρεσίες αυτές συντονίζει το Γραφείο DSU (Diritto allo studio universitario). Εκτός από πληροφορίες για υποτροφίες και άλλες πηγές οικονομικής ενίσχυσης, τα γραφεία DSU παρέχουν πληροφόρηση και συμβουλευτική και για θέματα εκτός σπουδών, όπως αθλητισμό, μεταφορές και άλλα πρακτικά θέματα. Καλό είναι να επικοινωνήσετε με το πανεπιστήμιο στο οποίο σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε τις σπουδές σας για να ενημερωθείτε σχετικά με τις υπηρεσίες τις οποίες δικαιούστε.

 

Εργασία

Οι υπήκοοι των κρατών – μελών της Ε.Ε έχουν δικαίωμα εργασίας κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ιταλία.