• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Κόστος Ζωής Σουηδία

E-mail Εκτύπωση PDF

Όσον αφορά το κόστος διαβίωσης, αυτό κυμαίνεται σε γενικές γραμμές στα 1000 με 1200 ευρώ μηνιαίως. Πρέπει να τονίσουμε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσει κανείς στην Σουηδία είναι η εύρεση κατοικίας. Κατά αυτόν τον τρόπο η έρευνα για κατάλυμα συνίσταται ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της αποσυμφόρησης που παρατηρείται στα μεγάλα αστικά και ακαδημαϊκά κέντρα.

Οι φοιτητές έχουν την δυνατότητα εργασίας είτε με την μορφή πρακτικής στο πλαίσιο του προγράμματος τους είτε ανεξάρτητα. Η καλή γνώση της αγγλικής αλλά και της σουηδικής γλώσσας είναι βασικά προαπαιτούμενα. Τόσο τα πανεπιστημιακά ιδρύματα όσο και οι κοινότητες προσφέρουν δωρεάν μαθήματα σουηδικών (Swedish for Immigrants).

Αρκετές πληροφορίες για τη ζωή στην Σουηδία μπορείτε να βρείτε στο guide to living in Sweden και στο Study in Sweden blog. Επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε από Διεθνές Γραφείο του κάθε πανεπιστημίου.