• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Κόστος Ζωής Βέλγιο

E-mail Εκτύπωση PDF

 

Η ζωή στην Βελγική πρωτεύουσα είναι σχετικά φθηνή. Για παράδειγμα, ενώ το μέσο κόστος ενοικίασης ενός σπιτιού στην Ευρώπη είναι περίπου 1150€ τον μήνα, στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, είναι περίπου 15% φθηνότερο. Η πιο ακριβή πρωτεύουσα της Ευρώπης είναι το Λονδίνο, ακολουθούμενο από τη Μόσχα, ενώ οι Βρυξέλλες βρίσκονται περίπου στα ίδια επίπεδα με τη Ζυρίχη, την Βαρκελώνη και την Φρανκφούρτη.

Οι προσωπικές δαπάνες των φοιτητών είναι περίπου 800 ευρώ το μήνα. Αυτό περιλαμβάνει στέγαση, διατροφή, υλικά σπουδών και έξοδα μετακίνησης. Ορισμένα πανεπιστήμια έχουν εστιατόρια για φοιτητές που προσφέρουν γεύματα με πιο προσιτές τιμές. Πολλά πανεπιστήμια έχουν διαθέσιμα δωμάτια για φοιτητές ή παρέχουν καταλόγους δωματίων για ενοικίαση. Μερικά ιδρύματα προσφέρουν στέγαση με περίπου 200 ευρώ το μήνα. Η ενοικίαση studio είναι πιο ακριβή, αν και μπορείτε να βρείτε με 400 ευρώ το μήνα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το γραφείο υποδοχής του πανεπιστημίου.