• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Υποτροφίες-Οικονομική Ενίσχυση

E-mail Εκτύπωση PDF

ypotrofies 1Στην Ελλάδα και το εξωτερικό υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κρατικών και ιδιωτικών φορέων που παρέχουν υποτροφίες για προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές.
Το  Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σας παρέχει πληροφορίες για τους κύριους φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού ,  οι οποίοι προκηρύσσουν σταθερά κάθε έτος προγράμματα υποτροφιών.
Εάν θέλετε να ενημερωθείτε για όλες τις τρέχουσες υποτροφίες καθώς και για αυτές που έχουν κατά καιρούς προκηρυχτεί από οργανισμούς και ιδρύματα, χρησιμοποιήστε τη μηχανή αναζήτησης υποτροφιών του Γραφείου Διασύνδεσης.
Το Γραφείο Διασύνδεσης σας παρέχει επίσης τη δυνατότητα αποστολής όλων των νέων προκηρύξεων υποτροφιών στο προσωπικό σας e-mail μέσω της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικής Ενημέρωσης.
Η διεκδίκηση κάποιας υποτροφίας δεν είναι εύκολη υπόθεση. Προϋποθέτει ότι θα πρέπει να εμπλακείτε σε μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο, τόσο για την αναζήτηση και τον εντοπισμό των υποτροφιών που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις και τα προσόντα σας, όσο και για την προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας. Συνεπώς, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που ενισχύει την επιτυχή έκβαση της προσπάθειάς σας είναι η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν παρουσιάζουν όλοι οι φορείς σταθερότητα στις υποτροφίες που χορηγούν. Για παράδειγμα, αρκετοί φορείς δεν προκηρύσσουν υποτροφίες συστηματικά, ίσως γιατί δεν διαθέτουν σταθερό ετήσιο εισόδημα, που να καθιστά δυνατή τη χρηματοδότηση μόνιμων χορηγιών. Από την άλλη πλευρά κατά τη διάρκεια μιας ακαδημαϊκής χρονιάς, εμφανίζονται συνήθως και καινούριες πηγές χρηματοδότησης όπως κληροδοτήματα, δωρεές, παροχές οργανισμών, ιδρυμάτων, εταιρειών, κ.ά.. Οι παράγοντες αυτοί έχουν σαν αποτέλεσμα η λίστα με τις υποτροφίες που χορηγήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας ακαδημαϊκής χρονιάς, παρόλη την πληρότητά της για τη συγκεκριμένη ακαδημαϊκή χρονιά, να μην είναι αντιπροσωπευτική των υποτροφιών και κληροδοτημάτων που προκηρύσσονται για το αμέσως επόμενο ακαδημαϊκό έτος.

You are here: Υποτροφίες Υποτροφίες- οικονομική Ενίσχυση