• Δημιουργία Λογαριασμού

  Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) της ΔΑΣΤΑ συγκεντρώνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες όλων των γραφείων της.

   

  Ως χρήστης, είτε είστε φοιτητής ή απόφοιτος, είτε εκπροσωπείτε κάποια επιχείρηση ή φορέα, στο ΟΠΣ της ΔΑΣΤΑ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το προφίλ σας και προτιμήσεις σας και να αξιοποιείτε το σύνολο των υπηρεσιών μας μέσα από μια ενιαία και προσωποποιημένη εμπειρία

   

  Αν είστε Φοιτητής/ Απόφοιτος εγγραφείτε εδώ

   

Ακολουθήστε μας

FaceBookTwitter

Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα

E-mail Εκτύπωση PDF

met gr

Η επιλογή Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών αποτελεί μια σημαντική απόφαση, καθώς η απόκτηση ενός μεταπτυχιακού τίτλου δίνει την ευκαιρία στον υποψήφιο να εμβαθύνει τις γνώσεις του, να διευρύνει τις επαγγελματικές προοπτικές του και ταυτόχρονα συντελεί στην προσωπική του ανάπτυξη.

Η πλειοψηφία των ελληνικών ΑΕΙ και ΑΤΕΙ προσφέρει προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών που καλύπτουν όλους σχεδόν τους κλάδους επιστημών και μπορούν να ανταποκριθούν σε διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις.

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται είτε από ιδιωτικούς είτε από δημόσιους εκπαιδευτικούς φορείς στην Ελλάδα διαφέρουν στην οργάνωση τους, στον τρόπο και χρόνο διεξαγωγής τους, κτλ. Πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα προσφέρονται από ένα τμήμα, ενώ υπάρχει πληθώρα διατμηματικών προγραμμάτων  που διεξάγονται  με τη συνεργασία διαφορετικών τμημάτων ή/και πανεπιστημίων. Επίσης, τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να οργανώνονται μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρονται εξ-αποστάσεως με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Όσον αφορά στα δίδακτρα, αρκετά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών προσφέρονται δωρεάν, ενώ σε όσα προβλέπονται δίδακτρα παρατηρούνται σημαντικές διακυμάνσεις και το ύψος τους εξαρτάται συνήθως από τον τομέα ειδίκευσης.

Τα κριτήρια επιλογής ενός μεταπτυχιακού προγράμματος, καθώς και η ιεράρχηση τους είναι μια αυστηρώς προσωπική υπόθεση. Συνεπώς, είναι απαραίτητη η αξιολόγηση των προσδοκιών των υποψηφίων και του μεταπτυχιακού προγράμματος, έτσι ώστε ο/η ενδιαφερόμενος να επιλέξει εκείνο το μεταπτυχιακό πρόγραμμα που ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις προσδοκίες του.

Παράλληλα, ο/η υποψήφιος θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά τις προϋποθέσεις εισαγωγής του επιλεγόμενου μεταπτυχιακού προγράμματος για να είναι σε θέση να ελέγξει αν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές.

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Π.Ι. θέλοντας να σας βοηθήσει στην αναζήτηση του κατάλληλου για σας Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης σχετικά με τις μεταπτυχιακές στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο σας παρέχεται:

 • Μια άρτια και συνεχώς ενημερωμένη βάση δεδομένων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών.
 • Πληροφόρηση και στήριξη στην προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητάς σας και τη συγκέντρωση όλων των απαραίτητων πιστοποιητικών για την εισαγωγή σας σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.
 • Εγγραφή στην Υπηρεσία Ηλεκτρονική Ενημέρωσης του Γραφείου Διασύνδεσης, η οποία σας παρέχει τη δυνατότητα να λαμβάνετε στο e-mail σας ενημερωτικά μηνύματα σχετικά με προκηρύξεις νέων προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών.
You are here: Μεταπτυχιακές Σπουδές Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα