loader
ΔΑΣΤΑ - Γραφείο Διασύνδεσης, Γραφείο Πρακτικής Άσκησης, Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας

Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μέσω της Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας, στηρίζει τους φοιτητές και αποφοίτους στην προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη, αναπτύσσοντας συνεργασίες με επιχειρήσεις και φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, επενδύοντας στο μέλλον των νέων ανθρώπων.

Η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας - ΔΑΣΤΑ - ιδρύθηκε το 2010 με στόχο την ανάπτυξη της στρατηγικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε θέματα σύνδεσης με την αγορά εργασίας και σταδιοδρομίας των φοιτητών και αποφοίτων και αναπτύσσει ένα σύνολο συμπαγών και αλληλένδετων υπηρεσιών, οι οποίες εστιάζουν:

  • στην προώθηση της απασχόλησης των αποφοίτων του Ιδρύματος στην εθνική και διεθνή αγορά εργασίας
  • στη διασύνδεση των δραστηριοτήτων ανάμεσα στο Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων και τους παραγωγικούς και αναπτυξιακούς φορείς
  • στη διευκόλυνση και ενθάρρυνση δράσεων επιχειρηματικότητας
  • στην ανατροφοδότηση των εκπαιδευτικών δομών του Ιδρύματος με πληροφορία για τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και της εκπαιδευτικής και επαγγελματικής πορείας των αποφοίτων του.

Σημαντικός σκοπός της είναι η ανάπτυξη συνεργασιών με επιχειρήσεις και με τοπικούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς φορείς που ασχολούνται με την εκπαίδευση, την ανεργία και την απασχόληση.

Παράλληλα, η ΔΑΣΤΑ:

  • Παρέχει το mydasta σε όλους τους φοιτητές και πτυχιούχους δωρεάν! Το mydasta είναι ένα ηλεκτρονικό, φιλικό προς το χρήστη, περιβάλλον για την έγκαιρη ενημέρωση των φοιτητών και αποφοίτων για πρακτική άσκηση, θέσεις εργασίας, δράσεις επιχειρηματικότητας, προκηρύξεις υποτροφιών και μεταπτυχιακών, εκδηλώσεις, σεμινάρια και πολλά άλλα!
  • Στηρίζει φοιτητές που καθυστερούν στην ολοκλήρωση των σπουδών τους και φοιτητές ΑμεΑ σε θέματα σταδιοδρομίας και απασχόλησης.
  • Οργανώνει εκδηλώσεις για τη σύνδεση των φοιτητών και αποφοίτων με την αγορά εργασίας
  • Εκπονεί μελέτες σε θέματα σπουδών, επιχειρηματικότητας και σταδιοδρομίας.

Για την επίτευξη των παραπάνω συντονίζει τις δράσεις του Γραφείου Διασύνδεσης, του Γραφείου Πρακτικής Άσκησης και της Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας.

Επικοινωνήστε με τη ΔΑΣΤΑ

Ιστοσελίδα: dasta.uoi.gr
T.: 2651007278
F.: 2651009095
Email: dasta@uoi.gr
F.: 2651009095
Facebook: www.facebook.com/dastauoi
Twitter: www.twitter.com/dasta_uoi

Γραφείο Διασύνδεσης
Το Γραφείο Διασύνδεσης λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων από το 1997 με κύριο στόχο την ενδυνάμωση και υποστήριξη των φοιτητών και αποφοίτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΠΙ) σε θέματα εκπαιδευτικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, σχεδιασμού σταδιοδρομίας και δικτύωσης με την αγορά εργασίας.
Στόχος του Γραφείου Διασύνδεσης είναι να συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην εκπαιδευτική εμπειρία κάθε φοιτητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ξεχωριστά, εμπνέοντας και ενθαρρύνοντάς τους ώστε να αποκτήσουν εφόδια, ευκαιρίες, δεξιότητες και ικανότητες για μια ενδιαφέρουσα επαγγελματική σταδιοδρομία.
Το Γραφείο Διασύνδεσης φιλοδοξεί να απαντά στις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες και προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, στο χώρο τις εκπαίδευσης και του επαγγελματικού στίβου παραμένοντας στο πλευρό των φοιτητών και αποφοίτων καθημερινά, είτε μέσω προσωπικών συναντήσεων με τα στελέχη του, είτε διοργανώνοντας εργαστήρια, σεμινάρια, συνέδρια, ημερίδες και υλοποιώντας καινοτόμες δράσεις.

Οι υπηρεσίες μας:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
-Ενημερώνουμε και υποστηρίζουμε τους φοιτητές και αποφοίτους του ΠΙ. στην αναζήτηση προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών (ΠΜΣ) που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
-Παρέχουμε υποστήριξη στην αναζήτηση πηγών οικονομικής ενίσχυσης των σπουδών και στην προετοιμασία του φακέλου υποψηφιότητας για τη διεκδίκηση υποτροφιών.
-Ενημερώνουμε τους φοιτητές της ιατρικής σε θέματα που αφορούν την ιατρική ειδικότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑΣ
-Υποστηρίζουμε τους φοιτητές και αποφοίτους του Π.Ι. στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης εικόνας για τον εαυτό τους και των δυνατοτήτων τους και στο σχεδιασμό των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών τους σχεδίων.
-Επίσης βοηθούμε στην ένταξη τους στην αγορά εργασίας με άσκηση σε σύγχρονες τεχνικές αναζήτησης εργασίας (σύνταξη CV, προετοιμασία για συνέντευξη επιλογής προσωπικού, δεξιότητες αυτοπαρουσίασης κ.α.).
-Διοργανώνουμε ενημερωτικά εργαστήρια και εκδηλώσεις
ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Η Υπηρεσία Σύνδεσης με την Αγορά Εργασίας, έχει ως βασικό στόχο την πληροφόρηση των φοιτητών και αποφοίτων του Π.Ι. σε θέματα αναζήτησης θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, καθώς και την ανάπτυξη γόνιμων συνεργασιών με επιχειρήσεις και οργανισμούς της Ελλάδας για την καλύτερη επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του Πανεπιστημίου.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημερώνουμε άμεσα και έγκυρα τους εγγεγραμμένους χρήστες του mydasta μέσω αποστολής ηλεκτρονικών μηνυμάτων σχετικά με

  • Mεταπτυχιακές σπουδές
  • Υποτροφίες
  • Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης
  • Εργαστήρια και εκδηλώσεις
  • Σεμινάρια, συνέδρια
  • Θερινά σχολεία
  • Θέσεις Εργασίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό
  • Θέσεις εθελοντικής απασχόλησης

Η ομάδα του Γραφείου Διασύνδεσης
Κατερίνα Γούλα , Υπεύθυνη Γραφείου Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Αθηνά Λαμπρίδη, Υπεύθυνη επικοινωνίας με φοιτητές και αποφοίτους
Μαρία Στάμου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας
Χρύσα Τσιρώνη, Υπεύθυνη Δικτύωσης με την αγορά εργασίας

Επικοινωνήστε με το Γραφείο Διασύνδεσης

Ιστοσελίδα: gd.uoi.gr
T.: 2651008454,8455,8458,8460
Email: career@uoi.gr
F.: 2651009095
Facebook: www.facebook.com/uoigd
Twitter: www.twitter.com/uoigd

Γραφείο Πρακτικής Άσκησης
Στόχος της Πρακτικής Άσκησης είναι να δώσει στους φοιτητές τη δυνατότητα, να αποκτήσουν πολύτιμες εργασιακές εμπειρίες σε αντικείμενα σχετικά με τις σπουδές τους, να ενισχύσουν την επιστημονική τους κατάρτιση με επαγγελματικές δεξιότητες, να έρθουν σε επαφή με το σύγχρονο επιχειρηματικό και εργασιακό περιβάλλον και, τελικά, να υποστηριχθούν στην ομαλότερη εκκίνηση της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας.
Η Πρακτική Άσκηση αποτελεί σημαντική ευκαιρία, όχι μόνο για τον φοιτητή, αλλά και για τις επιχειρήσεις που τους υποδέχονται. Οι νέοι άνθρωποι έχουν κίνητρο, φρέσκιες ιδέες και νοοτροπίες και σύγχρονες γνώσεις στο αντικείμενό τους. Μέσω της πρακτικής άσκησης οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να εντοπίσουν αξιόλογα πιθανά μελλοντικά στελέχη τους, να αναπτύξουν σχέσεις και συνεργασίες με το Πανεπιστήμιό μας και να συμβάλουν έμπρακτα στη στήριξη νέων ανθρώπων και στην ανάπτυξη του μελλοντικού ανθρώπινου δυναμικού της χώρας. Οι φοιτητές αμείβονται και ασφαλίζονται, κατά την περίοδο της άσκησής τους, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, συνεπώς τα βάρη για τις επιχειρήσεις, στη δύσκολη αυτή περίοδο, ελαχιστοποιούνται.
Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές και τους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο ενημερώνει και υποστηρίζει τους φοιτητές και τους φορείς υποδοχής που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, συντονίζοντας τις απαραίτητες διαδικασίες.

Επικοινωνήστε με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης

Ιστοσελίδα: gpa.uoi.gr
T.: 2651007478,7479,9051
Email: gpa@uoi.gr
Facebook: www.facebook.com/gpauoi
Twitter: www.twitter.com/gpauoi

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΚΕ) απευθύνεται στους φοιτητές και στους πρόσφατα αποφοίτους και μπορεί να φέρει σε επαφή φοιτητές, επιχειρηματίες και επενδυτές με στόχο τη στήριξη καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών των φοιτητών.
Οι κύριες δράσεις της ΜΚΕ είναι:

  • Εξειδικευμένα μαθήματα επιχειρηματικότητας για φοιτητές τόσο των οικονομικών όσο και των μη οικονομικών τμημάτων
  • Εκπαιδευτικές εκδρομές – επισκέψεις σε επιχειρήσεις
  • Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού υλικού (έντυπου και ηλεκτρονικού)
  • Διαδικτυακή πύλη ενημέρωσης
  • Διοργάνωση εκδηλώσεων επιχειρηματικότητας (σεμινάρια, ομιλίες, κλπ)
  • Διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας – καινοτομίας
  • Συμβουλευτική σε φοιτητές εν δυνάμει επιχειρηματίες
  • Εξειδικευμένες μελέτες για ειδικές κατηγορίες/κλάδους επιχειρήσεων
  • Καθοδήγηση από ειδικούς / επαγγελματίες
  • Παρακολούθηση επιχειρηματικής πορείας αποφοίτων
  • Εκπαίδευση μέσω Εικονικών Επιχειρήσεων – business games.

Η ΜΚΕ διαθέτει Σύμβουλο Επιχειρηματικότητας που υποστηρίζει νέους ανθρώπους που επιθυμούν να αρχίσουν δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα.

Επικοινωνήστε με τη Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας

Ιστοσελίδα: mke.uoi.gr
T.: 2651005014
F.: 2651005085
Twitter: www.twitter.com/mke_uoi

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης
  • 01
    Εσωτερικό
  • 01
    Εσωτερικό
  • 01
    Εσωτερικό
  • 01
    Εσωτερικό
  • 01
    Εσωτερικό

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι μια από τις πληρέστερες και αρτιότερες Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες της χώρας μας παρέχοντας πρόσβαση σε υλικό και σε υπηρεσίες που την κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων βιβλιοθηκών της Ελλάδας.

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Β.Κ.Π.-Π.Ι.), όπως είναι η επίσημη ονομασία της, στεγάζεται σε ιδιαίτερο κτήριο στο κέντρο της Πανεπιστημιούπολης.

Το κτήριο αποτελείται από έξι ορόφους διατεταγμένους σε δύο πτέρυγες κι έχει συνολική έκταση 17.396 τ.μ. γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη Ακαδημαϊκή Βιβλιοθήκη της χώρας. Για τις ανάγκες της Βιβλιοθήκης χρησιμοποιούνται 14.500 τ.μ. Η Βιβλιοθήκη διαθέτει επίσης σύγχρονο αμφιθέατρο 140 θέσεων, αίθουσα σεμιναρίων 20 ατόμων, 12 Γραφεία ατομικής ανάγνωσης κ.ά.

Η Β.Κ.Π.-Π.Ι. διαθέτει μία συλλογή που αποτελείται από περίπου 400.000 βιβλία, 250.000 δεμένους τόμους επιστημονικών περιοδικών και εφημερίδων, 800 τρέχουσες συνδρομές έντυπων και ηλεκτρονικών επιστημονικών περιοδικών, συλλογή βιβλίων που σχετίζονται με τα προσφερόμενα μαθήματα όλων των Τμημάτων του Π.I. (Φοιτητική Συλλογή), Παιδική Συλλογή, Συλλογή Μεταπτυχιακών Εργασιών και Διδακτορικών Διατριβών που εκπονήθηκαν στο Π.Ι., Εφημερίδες, Εγκυκλοπαίδειες, Λεξικά, Ευρετήρια, Λευκώματα, κ.ά.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ηλεκτρονική συλλογή της Βιβλιοθήκης, που περιλαμβάνει περίπου 10.000 ηλεκτρονικά επιστημονικά περιοδικά πλήρους κειμένου (συνδρομές του Π.I. και του Συνδέσμου των Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών - Heal-Linkhttp://www.heal-link.gr/ ), δεκάδες ηλεκτρονικές βάσεις βιβλιογραφικών δεδομένων, εκατοντάδες ηλεκτρονικά βιβλία κ.ά.

Στους χώρους της Bιβλιοθήκης αναπτύσσονται επίσης ειδικές συλλογές παλαιότυπων εκδόσεων, βιβλίων σε κυριλλική και αραβική γραφή κ.ά.

Για τις ανάγκες των ατόμων με προβλήματα όρασης διατίθεται μια σημαντική συλλογή βιβλίων σε γραφή Braille και ειδικός εξοπλισμός για τη χρήση της.

Τα βιβλία, τα επιστημονικά περιοδικά και οι ηλεκτρονικές πηγές που διαθέτει καλύπτουν κυρίως τα γνωστικά αντικείμενα της Ιατρικής, Φυσικής, Χημείας, Πληροφορικής, Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νηπιαγωγών, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Ψυχολογίας, Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Φιλολογίας, Οικονομικών Επιστημών, Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Επιστήμης και Τεχνολογίας Υλικών, Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών αλλά και γενικότερα θέματα όπως λογοτεχνία, ποίηση κ.α.

Στους έξι ορόφους της και στις περισσότερες από 600 θέσεις ανάγνωσης βρίσκουν καθημερινά «καταφύγιο» εκατοντάδες Φοιτητές, Διδάσκοντες & Ερευνητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που προετοιμάζονται για τις εξετάσεις και τα μαθήματα τους ή εκτελούν κάποια έρευνα.

Αυξημένη είναι η χρήση της Βιβλιοθήκης και από άτομα εκτός του Πανεπιστημίου. Ήδη δεκάδες Σχολεία από Δημοτικά μέχρι Λύκεια από την Ήπειρο άλλα και από όλη την Ελλάδα οργανώνουν ενημερωτικές – εκπαιδευτικές επισκέψεις στη Βιβλιοθήκη ή την εντάσσουν στα αξιοθέατα που επισκέπτονται όταν έρχονται στα Γιάννενα.

Η Β.Κ.Π.-Π.Ι. προσφέρει στους χρήστες της ένα σύγχρονο και ευχάριστο περιβάλλον ανάγνωσης, καθώς διαθέτει κλιματισμό σε όλους τους χώρους της, επίπλωση που ικανοποιεί τις διεθνείς προδιαγραφές για Ακαδημαϊκές Βιβλιοθήκες, σύγχρονα φωτοτυπικά μηχανήματα, μηχανήματα σάρωσης και αποστολής κειμένων μέσω του Internet, κ.ά.

Στη Β.Κ.Π.-Π.Ι. γίνεται εκτεταμένη χρήση της πληροφορικής τεχνολογίας τόσο στη λειτουργία της όσο και στην προσφορά υπηρεσιών στους χρήστες της. Για το λόγο αυτό διαθέτει 45 H/Y για πρόσβαση στο διαδίκτυο από το κοινό, ασύρματη δικτύωση, μηχανογραφημένο κατάλογο, συστήματα προστασίας του υλικού κ.ά.

Για τη χρήση των εξοπλισμών και του λογισμικού μηχανοργάνωσής της οργανώνονται ενημερωτικές συναντήσεις και σεμινάρια εκπαίδευσης για όλες τις κύριες ομάδες χρηστών της (διδάσκοντες, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, ερευνητές κ.ά.).

Στις προσφερόμενες υπηρεσίες της Β.Κ.Π.-Π.Ι. περιλαμβάνονται: ο δανεισμός βιβλίων από τις συλλογές της ή τις συλλογές άλλων Βιβλιοθηκών της Ελλάδος και του εξωτερικού μέσω της Υπηρεσίας Διαδανεισμού, η βιβλιογραφική τεκμηρίωση φοιτητικών εργασιών, η αναζήτηση πληροφοριακού υλικού, η χρήση των αναγνωστηρίων, ο εντοπισμός και πρόσβαση μέσω του διαδικτύου σε διεθνείς, εθνικές και τοπικές πληροφοριακές πηγές (ηλεκτρονικά βιβλία, ηλεκτρονικά επιστημονικά περιοδικά, βιβλιoγραφικές βάσεις δεδομένων κ.α.), η παραγωγή και η διάθεση ψηφιοποιημένου υλικού από τις συλλογές της, η πρόσβαση σε καταλόγους Βιβλιοθηκών της Eλλάδος και του εξωτερικού κ.α.

Η λειτουργία της Βιβλιοθήκης διέπεται από κανονισμό λειτουργίας στον οποίο υποχρεώνεται να συμμορφώνεται ο κάθε χρήστης της. Διαβάστε τον Κανονισμό

Στο δικτυακό κόμβο της Β.Κ.Π.-Π.Ι. http://www.lib.uoi.grαναφέρονται λεπτομερώς όλες οι προσφερόμενες υπηρεσίες και δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στους μηχανογραφημένους καταλόγους (OPAC) καθώς και στις διαθέσιμες πληροφορικές πηγές.

Ταχυδρομική Διεύθυνση

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης
Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων
451 10 Ιωάννινα
e-mail: library@uoi.gr
Ιστοσελίδα: http://www.lib.uoi.gr
Τηλέφωνα:

Γραμματεία: 26510-05912, 05978
Τμήμα Δανεισμού και Συλλογών: 26510-05958, 05981
Fax: 26510-05096

Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων

Η Διεύθυνση Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων λειτουργεί από την ίδρυση του Πανεπιστημίου και αποτελείται από τα εξής Τμήματα:
Τμήμα Διεθνών Σχέσεων & Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας

Στις αρμοδιότητες του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων και Εθιμοτυπίας εντάσσονται:

• Η μέριμνα για τη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία και την προβολή της εκπαιδευτικής, επιστημονικής και ερευνητικής του δραστηριότητας
• Η ενίσχυση των πανεπιστημιακών σχέσεων και ανταλλαγών με άλλα πανεπιστήμια του εσωτερικού
• Η παρακολούθηση του τύπου και των λοιπών μέσων μαζικής ενημέρωσης, για θέματα που αφορούν στο Πανεπιστήμιο
• Η οργάνωση και διεξαγωγή τελετών, εορτών και ορκωμοσιών
• Η καθιέρωση του θεσμού «Ημέρες Γνωριμίας», δηλαδή της επίσκεψης μαθητών και καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προκειμένου να ενημερωθούν αναφορικά με τη λειτουργία, τις δραστηριότητες και τα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου
• Η υποστήριξη και υλοποίηση της υπηρεσίας για την εύρεση στέγης στους φοιτητές και στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (σε συνεργασία με τους ιδιοκτήτες ακινήτων της πόλης)
• Η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση για την πραγματοποίηση επιστημονικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων
• Η παροχή διοικητικής και υλικής υποστήριξης στις φοιτητικές ομάδες για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεών τους (π.χ. Φοιτητική Εβδομάδα).

Η κύρια ενασχόληση του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων είναι η υποστήριξη της διεθνοποίησης της εκπαίδευσης. Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων οργανώνει, συντονίζει και υποστηρίζει μέσα από τις δράσεις του και βάσει της στρατηγικής του Πανεπιστημίου, τις βασικές αρχές της διεθνοποίησης της εκπαίδευσης. Ένα από τα βασικά ‘εργαλεία’ για την επίτευξη των παραπάνω στόχων είναι το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση/Erasmus. Το πρόγραμμα Erasmus έχει καθιερωθεί ως μία από τις πλέον γνωστές κοινοτικές πρωτοβουλίες στον τομέα της εκπαίδευσης αντιπροσωπεύοντας την ξεχωριστή εμπειρία που ζουν χιλιάδες φοιτητές, σε ένα πολυπολιτισμικό και πολυγλωσσικό περιβάλλον.

Στις δραστηριότητες του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων εντάσσονται:

• Η μελέτη και εισήγηση για συνεργασία με ακαδημαϊκά ιδρύματα, επιστημονικούς φορείς και δίκτυα της αλλοδαπής
• Η μέριμνα για την υπογραφή διαπανεπιστημιακών συμφωνιών, η παρακολούθηση της υλοποίησής τους, η συγκέντρωση και διάχυση πληροφοριών για προγράμματα επιστημονικών ανταλλαγών, καθώς και η ενημέρωση και παροχή πληροφοριών για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης
• Η μέριμνα για τη σύνταξη, την επιμέλεια, και την εκτύπωση ξενόγλωσσων φυλλαδίων για την ενημέρωση ξένων επισκεπτών και για την προβολή του έργου του Πανεπιστημίου
• Η συνεργασία με το διδακτικό προσωπικό της πανεπιστημιακής κοινότητας και η ενθάρρυνση της συμμετοχής τους σε εκπαιδευτικά προγράμματα ή διεθνείς οργανισμούς και δίκτυα
• Ο συμβουλευτικός ρόλος στην οργάνωση διεθνών συνεδρίων, καθώς και η μέριμνα για τη φιλοξενία των προσκεκλημένων, αλλοδαπών επιστημόνων και λοιπών επισήμων
• Η συμμετοχή σε Διεθνείς Εκπαιδευτικές Εκθέσεις με στόχο την προβολή του ιδρύματος καθώς και τη διασύνδεσή του με Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα του εξωτερικού

Προϊσταμένη Διεύθυνσης Διεθνών & Δημοσίων Σχέσεων: Πηνελόπη Γκέκα
Τηλέφωνα: 26510 07105-7, 07443, 07264, 07312, 07520, 07519
Fax: 26510 07024,
E-mail: piro@cc.uoi.gr
Ιστοσελίδες: http://piro.uoi.gr, http://erasmus.uoi.gr

Πανεπιστημιακό Τυπογραφείο & Βιβλιοπωλείο

Το Πανεπιστημιακό Τυπογραφείο καλύπτει τις ανάγκες των φοιτητών για την έκδοση διδακτικών εγχειριδίων, πανεπιστημιακών σημειώσεων, εκτυπώνει το περιοδικό τον Πανεπιστημίου Ιωαννίνων «Ίρις» καθώς και μια σειρά από άλλα έντυπα.

Επίσημος Διαδικτυακός τόπος Τυπογραφείου

Το Πανεπιστημιακό Βιβλιοπωλείο διαθέτει μια πλούσια συλλογή επιστημονικών βιβλίων και συγγραμμάτων που έχουν γραφεί από το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου.

Επίσημος Διαδικτυακός τόπος Βιβλιοπωλείου

Κέντρο Διά Βίου Μάθησης

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (πρώην ΚΕΚ) του Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων λειτουργεί από το 1994 με στόχο την υλοποίηση δράσεων δια βίου μάθησης σε γνωστικά αντικείμενα των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) λειτουργεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Κέντρου Ελληνικής Παιδείας-Παράδοσης & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης «Σταύρος Νιάρχος», που ιδρύθηκε με την χορηγία του ομώνυμου Κοινωφελούς Ιδρύματος, με σκοπό την ενίσχυση της διεθνοποίησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στους τομείς της ελληνικής παιδείας και της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Το ΚΕΔΙΒΙΜ διαθέτει πιστοποίηση δομών και υπηρεσιών από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.). Από το 2003 μέχρι το 2014 δραστηριοποιήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LeonardoDaVinci, οργανώνοντας προγράμματα πρακτικής άσκησης φοιτητών και πτυχιούχων στο εξωτερικό. Έχει βραβευτεί από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), ενώ τα προγράμματά του έχουν διακριθεί ως καλές πρακτικές (goodpractice) σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Το ΚΕΔΙΒΙΜ υλοποιεί δια ζώσης προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στους χώρους του ΔΙΚΕΠΠΕE «Σταύρος Νιάρχος», ενώ από το 2014 έχει ξεκινήσει, επίσης, την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Παιδείας, Παράδοσης και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης –«Σταύρος Νιάρχος»
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (πρώην Κ.Ε.Κ.)
Πανεπιστημιούπολη Ιωαννίνων,45110 Ιωάννινα
Τηλ.: +30-26510-09141, 09131
Fax: +30-26510-09230
E-mail: mpapado@uoi.gr
Ιστοσελίδα: http://dikeppee.uoi.gr/kek

Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Παιδείας-Παράδοσης & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙ.ΚΕ.Π.Π.Ε.Ε.) «Σταύρος Νιάρχος»

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων λειτουργεί από το 2005 το Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Παιδείας-Παράδοσης & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙ.ΚΕ.Π.Π.Ε.Ε.) «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο κατασκευάστηκε με τη χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», με σκοπό την ενίσχυση, προώθηση και διάδοση της ελληνικής παιδείας και παράδοσης.

Για την υλοποίηση των στόχων του το Διεθνές Κέντρο σχεδιάστηκε και χτίστηκε με τις καλύτερες δυνατές προδιαγραφές, ώστε να λειτουργεί αυτόνομα με όλη την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Αποτελείται από το Κτίριο Διοίκησης & Εκπαίδευσης και το Κτίριο του Ξενώνα.

Παράλληλα με τις μόνιμες δράσεις που υλοποιεί (Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού και Κέντρο Κατάρτισης) το ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε. αποτελεί κύριο πόλο έλξης και για άλλες επιστημονικές και ερευνητικές δραστηριότητες, ενώ συμβάλλει και στη σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με την ακαδημαϊκή κοινότητα μέσα από ποικίλες διαπολιτισμικές δράσεις.

Στο πλαίσιο του ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε. λειτουργεί το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού, το Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας & Προβολής Δράσεων και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (πρώην Κ.Ε.Κ.).

Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.)

Το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για δύο σχεδόν δεκαετίες αναπτύσσει εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις με κύριο άξονα την αγάπη της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, τη διαπολιτισμική και πολυπολιτισμική επαφή και αλληλεπίδραση νέων ανθρώπων από όλο τον κόσμο με όραμα την ειρήνη και τη φιλία μεταξύ των λαών.

Σήμερα το ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. αποτελεί ένα καταξιωμένο κέντρο που δραστηριοποιείται προς τη διεθνοποίηση της εκπαίδευσης με κριτήρια την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμκού -φοιτητές, διδάσκοντες, ερευνητές- και τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ποιότητας στις σπουδές και τη διεθνή συνεργασία. Την προσπάθειά μας αυτή για μία διεθνούς κύρους και διαρκώς αναβαθμιζόμενη γλωσσική εκπαίδευση και κατάρτιση με επίκεντρο την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό εμπνέει το όραμά μας για τη διάδοση της Νέας Ελληνικής ως ξένης γλώσσας και την προβολή των διαχρονικών αξιών του ελληνικού πολιτισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για το τμήμα

Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Το Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών διαθέτει ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, που είναι διαθέσιμες σε όλους τους φοιτητές του Πανεπιστημίου. Οι θέσεις εργασίας στους Η/Υ είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ατομικά ή από ομάδες με διαθέσιμη πάντα την εξειδικευμένη αρωγή του προσωπικού του Κέντρου.

Οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν δίκτυα προσωπικών υπολογιστών και θέσεις εργασίας UNIX με διαθέσιμο ένα ευρύ φάσμα λογισμικού (επεξεργαστές κειμένου, λογιστικά προγράμματα, πακέτα σχεδίασης, βάσεις δεδομένων, γλώσσες προγραμματισμού, εργαλεία του διαδικτύου κλπ.), πρόσβαση σε μεγάλα συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών με εξειδικευμένα πακέτα λογισμικού και ένα πλήθος μηχανημάτων εκτύπωσης και σχεδίασης.

Η πρόσβαση στις υπηρεσίες ηλεκτρονικού υπολογιστή είναι εύκολη μέσω του εγκατεστημένου δικτύου στην Πανεπιστημιούπολη από τα δωμάτια των φοιτητικών κατοικιών και άλλων χώρων ή μέσω τηλεφώνου εκτός της Πανεπιστημιούπολης. Το σύστημα υποστηρίζει σύνδεση με άλλα εθνικά ή διεθνή δίκτυα, ενώ στους φοιτητές δίνεται προσωπική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων (ΚεΔΔ)

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δημιούργησε το 1997 το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων (ΚεΔΔ) το οποίο εξασφαλίζει την αδιάλειπτη και υψηλών ταχυτήτων διασύνδεση των χρηστών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το εσωτερικό δίκτυο καθώς και με τα ελληνικά και διεθνή δίκτυα φωνής και δεδομένων.

Το ΚεΔΔ φροντίζει για τη συνεχή αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του, την αφομοίωση της νέας τεχνογνωσίας και την ταχεία ενσωμάτωση της συνεχώς εξελισσόμενης τεχνολογίας στις υποδομές του.

Στους στόχους του είναι η χρήση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, την έρευνα, τη διοίκηση καθώς και ο εκσυγχρονισμός της μηχανοργάνωσης του Πανεπιστημίου, σε συνεργασία με συναφείς υπηρεσίες και Τμήματα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: (+30) 26510 97777 Fax: (+30) 26510 97010
Δικτυακός Τόπος: http://noc.uoi.gr/